sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Kuulumisia =)

Laitetaanpas nyt lyhkäisesti kuulumisia. Tahvon kanssa tosiaan aloitettiin tokokerhon Koulutuksen perusteet- kurssi. Takana on nyt pari kurssikertaa Killerin parkkialueella. Kovin paljoa ei olla vielä päästy koirien kanssa touhuamaan, ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin autosta poistumista (tai lähinnä oven avaamista ilman koiran ryntäilyä) ja viimeksi aloiteltiin kontaktitreenausta. Lähinnä on keskitytty ohjaajan motoristen taitojen testaamiseen ja oikeanlaiseen palkitsemiseen. Seuraavaksi kerraksi piti opettaa koira ottamaan kontaktia sanasta puolukka =) Aika hassultahan tuo on välillä itsestä tuntunut marjoja huudella lenkeillä... Mutta ihan mielenkiinnolla tässä edetään ja katsotaan, josko innostuttaisiin jatkamaan tokon alkeisiinkin.

Tänä viikonloppuna järjestettiin Samojediyhdistyksen kasvattaja- ja harrastajapäivät täällä Jyväskylässä. Lauantaina oli erittäin mielenkiintoisia luentoja geenitutkimuksesta, jalostuksesta sekä koirien liikunnasta ja rakenteesta. Sunnuntaina sitten saimme kuulla samojedinkoiran rekikäytöstä ja silmäsairauksista. Paljon asiaa ja opittavaa, eikä takuulla puoletkaan kuunnellusta jäänyt kunnolla mieleen. Sunnuntaina oli mahdollisuus myös silmäpeilaukseen, verinäytteenottoon geenitutkimusta varten sekä jalostustarkastukseen. Tahvon silmät tarkastettiin nyt ensimmäistä kertaa, ja tarkastuksen suoritti eläinlääkäri Päivi Kallioniemi. Muuten terveet silmät, mutta löytyi PPM eli sikiöaikaisia jäänteitä verisuonista tms. Lääkäri kuitenkin sanoi, ettei tällä ole mitään merkitystä =) Eli onneksi ei mitään vakavaa, ei kaihia tai ylimääräisiä ripsiä joita pelkäsin! Verikoekin käytiin antamassa, ja hienosti Tahvo malttoi pysyä paikallaan vaikka täti tökki neulalla jalkaan.

Kävimme myös jalostustarkastuksessa, vaikken alunperin Tahvoa aikonut siihen viedäkään. Kun aikaa kuitenkin oli sekä itselläni että järjestäjillä, ajattelin et otetaan nyt sitten kaikki mahdollinen irti päivästä. Tarkastuksen suoritti Katja Korhonen, joka mittasi Tahvon säkän korkeudeksi 58 cm! Urosten ihanne on 57 cm, eli kai tuo sitten on aika kookas poitsu vaikka ihan pikkuvauvelilta se vielä itsestä tuntuukin =) Alla jalostustarkastuslausunto:

Mittasuhteet: oikeat
Sukupuolileima: selvä
Luusto: keskivahva raajaluusto
Pää ja ilme: leveä kallo-osa, otsapenger selvä, sopiva kuono-osa, oikeakokoiset ja -asentoiset korvat
Pigmentti ja silmienväri: tummat silmät ja tumma pigmentti
Purenta ja hampaisto: leikkaava
Kaula, rinta ja runko: keskipitkä kaula, kapeutta eturinnassa, ikäisekseen sopusuhtainen runko
Raajat ja kulmaukset: vankka raajaluusto, toivoisin voimakkaampia kulmauksia eteen ja taakse, aavistukset painuneet välikämmenet, sopiva kinnerkorkeus
Liikunta: liikkuu kapeasti edestä ja takaa, toivoisin kattavampaa askelta ja voimaa sivuliikkeeseen
Häntä: oikea-asentoinen
Karvapeite ja väri: aavistuksen pehmeä karvanlaatu
Luonne: ystävällinen, avoin
Kokonaisvaikutelma: uroksella oikeat mittasuhteet, rungon tulee vielä täyttyä, vankka raajaluusto
Huomautuksia: kapea etuosa, kulmaukset ja liikunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti